RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

"Війна" з Порошенком триває: стало відомо про нову вимогу Зеленського

В Офісі президента (ОПУ), за деякими даними, готуються розпустити Центральну виборчу комісію.

Про це з посиланням на джерела повідомляє ZN.ua.

Як зазначається, ОПУ вже підготував подання глави держави з вимогою про розпуск ЦВК до Верховної Ради. Більш того, подання вже нібито було передано в апарат Ради для реєстрації.

За даними журналістів, формальним приводом для розпуску ЦВК в зверненні президента стане ситуація, що склалася на 198 виборчому окрузі Черкаської області. 24 і 26 серпня Верховний суд скасував протокол ЦВК України про результати виборів в цьому окрузі, в якому зафіксована перемога самовисуванця Сергій Рудика. Позов подала кандидат від "Слуги народу" Наталія Дьяченко. В результаті Рудик не прийняв присягу народного депутата.

"Насправді Банкову не влаштовує контроль над ЦВК, що знаходиться в руках колишнього президента Петра Порошенка і екс-депутата Олександра Грановського", - йдеться в матеріалі.

Згідно зі статтею 31-1 Закону про Центральну виборчу комісію України, повноваження всього складу ЦВК можуть бути достроково припинені парламентом за вмотивованим поданням президента України. Рішення Рада, відповідно до закону, повинна прийняти не менше ніж двома третинами від її конституційного складу.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Офісі президента України підготовлені укази про нові призначення в СБУ і прокуратурі .