RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ми травмовані шоуменами: в Європі заявили про нерозуміння Зеленського

Політикам країн ЄС досить складно зрозуміти, що з себе представляє новий президент України Володимир Зеленський.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив депутат Європарламенту від Німеччини Сергій Лагодинський.

Зокрема, відповідаючи на питання про те, чи бачать в Європі, що новий глава України може все-таки закінчити війну на Донбасі, Лагодинський відповів, що "Європа ще не зрозуміла Зеленського".

"І я не знаю, чи зрозуміла його Україна", - додав він.

Він пояснив, що країнам ЄС "важко зрозуміти Зеленського з відстані", але вони повинні зберігати солідарність з Україною.

"Я вважаю, що світова спільнота повинна дати шанс цьому президенту показати себе, тому що 70% народної підтримки - це не просто так. Значить, при Порошенкові щось було не допрацьовано", - зазначає євродепутат.

Він також підкреслив, що Європа "травмована політичними шоуменами: Трампом, Італією (партія "П'ять зірок")".

"Тому європейцям, які не зовсім розуміють ситуацію в Україні та менталітет українців, дуже важко зрозуміти, що це за людина. Плюс, зміни проходять з такою швидкістю, що мені, як заступнику голови правового комітету та конституційному адвокату, досить важко зрозуміти деякі кроки" , - говорить Лагодінскій.

Політик вважає, що Європа в ситуації із Зеленським зайняла вичікувальну позицію і дивиться як його діяльність відіб'ється на Україні.

"Ясно одне, Європа не буде вітати якийсь поворот в авторитарну площину, але ми сподіваємося, що цього не станеться", - зазначив євродепутат.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Європі потрібно врятувати себе, а потім думати про Україну - німецький політик .