RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Розкол України навпіл: названо головну небезпеку "гібридного" плану Путіна

В Україні без окупованих Криму і Донбасу є майже 20% населення, які голосують за пропутінські партії, якщо ж до складу України без масштабної інформаційної роботи повернуться Донбас і Крим або тільки Донбас без Криму, то ситуація загрожує розколом, а це частина "гібридного плану" президента Росії Володимира Путіна.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив російський економіст, колишній радник президента Росії Андрій Ілларіонов.

"Ми повертаємося в ситуацію до 2014 року, коли було протистояння між помаранчевими і біло-блакитними, коли обидві політичні сили мають майже 50% голосів і результат тих чи інших на парламентських або президентських виборах вирішується майже випадковістю, індивідуальними якостями кандидата... Це ситуація розколу України, яка є ідеальною для Володимира Путіна", - зазначив він.

За словами Ілларіонова, індивідуальне щастя Путіна полягає в тому, щоб бачити Україну розколотої. Він додав, що головне досягнення, як би це цинічно не звучало, останніх п'яти з половиною років з точки зору політичної стійкості України - це виняток пропутінських сил з політичного процесу в країні.

"З одного боку, це важка територіальна втрата і зрозуміло, що Україна має повне легітимне право на території Донбасу та Криму - це території, які відносяться до держави Україна поза всяким сумнівом. Але відсутність цих регіонів протягом п'яти років часу показала і на президентських, і на парламентських виборах 2014 і 2019 року, що в такій конфігурації в України є шанс, але не гарантія, на вільний, незалежний, суверенний розвиток", - підкреслив він.

Ілларіонов уточнив, що Україні важливо, щоб при поверненні Криму і Донбасу зберігалася достатня політична більшість для проведення необхідних реформ.

"Як тільки до складу України включається ДНР-ЛНР, то політична єдність, яка була майже штучно досягнута в 2014 році і більш природно в 2019 році, тут же порушується і Україна повертається в ситуацію до 2014 року. Це та сама ідеальна ситуація і плідний грунт, про який мріє Володимир Путін", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін бачить у Зеленському унікальну можливість, щоб реалізувати свої цілі в Україні - Андрій Ілларіонов.