RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Україна отримає бомбу: названо наслідки реалізації "формули Штайнмайєра"

Реалізація Мінських угод згідно "формули Штайнмайера" може привести Україну до блокування будь-яких рухів в бік Європи і підпорядкуванню внутрішньої політики країни інтересам Росії.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів колишній радник президента Росії Андрій Ілларіонов.

Відповідаючи на питання про те, що отримає Україна, якщо піде на реалізацію "формули Штайнмайера", Ілларіонов заявив, що Київ може отримати "бомбу навіть не уповільненої, а досить швидкої дії".

"Тому що запуск цього механізму означає реалізацію перших і других мінських угод, в результаті чого два квазідержавних утворення будуть включені в державне тіло України. І ці два утворення, природно, будуть підривати політичну систему зсередини. Вони заблокують внутрішній розвиток країни за будь-якими напрямами, про які можуть говорити або говорять сьогоднішні проукраїнські партії і діячі. Звичайно, вони заблокують будь-який рух України у бік Європи, Європейського Союзу, НАТО і реальної інтеграції із західним світом", - вважає Ілларіонов.

За його словами, після включення окупованих територій, їх мешканці зможуть брати участь в загальнонаціональних виборах, в результаті чого результат проросійських партій може вирости до 35-40% голосів.

"Це простий арифметичний рахунок. Після того, як ці сили де-факто будуть координуватися, підтримуватися і управлятися паном Медведчуком, він стане хранителем ключа до внутрішньої і зовнішньої політики України. Він не буде мати 50% плюс 1 голос, але він буде контролювати вирішальний блок у Верховній Раді і взагалі в громадському просторі України, тому що проукраїнські партії будуть розділені... і тоді хранителем "джокера, козирного туза" стає пан Медведчук у внутрішній і зовнішній українській політиці. Оскільки пан Медведчук є іншим втіленням пана Путіна - це значить, що президент Росії стає головною керуючою особою української внутрішньої і зовнішньої політики. Це настільки очевидно, прозоро і зрозуміло, що викликає здивування бажання української політичної еліти якомога швидше наблизити кінець незалежності і суверенного існування України як держави", - заявив Ілларіонов.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Андрієм Ілларіоновим: Путін бачить в Зеленському унікальну можливість, щоб реалізувати свої цілі в Україні.