RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія готує грізний для України крок щодо Донбасу

Російський політолог Дмитро Орєшкін пояснив, до яких наслідків може призвести призначення "куратором" ДНР і ЛНР бойового офіцера, екс-очільника уряду Чечні, екс-посла Росії в Білорусі Михайла Бабича.

Про це він написав у колонці на "Апострофе".

"Якщо відбудеться призначення Бабича "куратором" ДНР і ЛНР, то це досить жорсткий сигнал на користь посилення силової вертикалі в справах, пов'язаних зі Східною Україною. Тоді вийде, що Україні доведеться ще більше уваги приділяти силовій складовій", - пише він.

За його словами, Бабич відомий своєю жорсткою, може бути, навіть занадто жорсткою, прямолінійною, кілька військовою манерою управління - і в білоруських справах, і в ДНР і ЛНР.

"Але водночас, як показує досвід, жорстке посилення вертикалі, зокрема мілітаристської, не завжди призводить до воєнних дій. Навпаки, це може бути сигналом до того, що Кремль хоче домовлятися, але звичайно - з позиції сили", - додав він.

Детальніше про нові плани Кремля щодо України, читайте в матеріалі "Апострофа": Путін посилає Україні жорсткий сигнал: що означає зміна російського "куратора" на Донбасі.