RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Луценко покинув Україну в розпал скандалу навколо Зеленського і Трампа: з'явилися подробиці

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко, один з головних фігурантів масштабного міжнародного скандалу, який може закінчитися імпічментом президента США Дональда Трампа, збирався виїхати з України до Великобританії з метою "вивчення англійської".

Про це в своєму Telegram каналі повідомив журналіст і екс-нардеп Сергій Лещенко.

"В самий розпал кризи в зв'язку з імпічментом Дональда Трампа, який спровокували поставки дезінформації від Луценка на адресу Руді Джуліані. Про виїзд екс-прокурора мені розповів журналіст NBC Річард Енгель, який спілкувався з Луценком днями в Києві. Той повідомив, що вилітає до Лондона... підтягти свою англійську. Іноземні журналісти в шоці від такої поведінки людини, яка заварила усю цю кашу", - пише Лещенко.

Варто зазначити, що про бажання Юрія Луценка виїхати з України для вивчення англійської повідомлялося ще 26 вересня в матеріалі видання The Washington Post, журналісти якого також поспілкувалися з колишнім генпрокурором. Називалися терміни поїздки - один місяць.

Прес-секретар екс-генпрокурора Лариса Сарган в коментарі "Апострофу" заявила, що від'їзд Луценка ніяк не пов'язаний зі скандалом, який розгорівся в США.

"Юрій Луценко давно планував і зараз проходить курси англійської мови в Британії. Він вилетів у неділю і найближчі півтора місяці буде за межами України", - уточнила вона.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в ході скандального телефонної розмови президент США Дональд Трамп радив президенту Володимиру Зеленському зберегти Юрія Луценка на посаді генпрокурора, що може бути пов'язано зі співпрацею Луценка з адвокатом Трампа, Руді Джуліані, в справі пошуку компромату на можливого кандидата в президенти США Джо Байдена.