RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Стало відомо, що Луценко розповів адвокату Трампа у справі проти Байдена

Стали відомі подробиці розмови колишнього генерального прокурора Юрія Луценка, одного з головних фігурантів масштабного міжнародного скандалу, який може закінчитися імпічментом президента США Дональда Трампа, з адвокатом останнього Руді Джуліані.

Про них повідомляє ВВС.

"Отже, я мав йому пояснити специфіку нашої правоохоронної системи, що НАБУ абсолютно не залежить від генерального прокурора. В мене немає повноважень не лише переглядати, але навіть отримувати будь-яку інформацію. Так, це була їхня справа, і оскільки наше НАБУ дуже близьке до американського посла (мова йде про Марі Йованович, яку США відкликали навесні 2019 року - прим.ред.), пан Джуліані зробив свої висновки стосовно цієї справи", - згадує він.

Він відзначив, що запропонував допомогу в розслідуванні щодо Байдена, якщо його буде відкрито на території США.

"І я сказав пану Джуліані: гаразд, якщо ви розпочнете розслідування в США, ми можемо вам офіційно допомогти. Відповідно до міжнародного законодавства, ми надамо вам всю юридичну міжнародну допомогу через запити або через приєднання до слідчої групи. Це можливо", - додав він.

При цьому, генпрокурор зазначив, що збоку українського законодавства проти Хантера Байдена нічого немає.

"Хантер Байден і Джо Байден не були причетні до несплати податків компанією Burisma, можливого розкрадання паном Злочевським, власником Burisma, бо це сталося за два-три роки до того, як Хантер Байден став членом ради директорів", - впевнений Луценко.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в ході скандального телефонної розмови президент США Дональд Трамп радив президенту Володимиру Зеленському зберегти Юрія Луценка на посаді генпрокурора, що може бути пов'язано зі співпрацею Луценка з адвокатом Трампа, Руді Джуліані, в справі пошуку компромату на можливого кандидата в президенти США Джо Байдена.