RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Говорили про цілі Путіна і полонених: Сенцов розповів про зустріч з Марконом, фото і відео

Відомий український режисер Олег Сенцов, якого було звільнено з полону Росії 7 вересня, зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про підсумки зустрічі він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Страсбург. Після спілкування з Макроном. Цікаво було познайомитися і поспілкуватися. Подякував за допомогу у звільненні полонених і за підтримку Україні в цілому. Радий був почути, що на цьому він не збирається зупинятися і роботу буде продовжено. Запитав чи розуміє Макрон справжні цілі Путіна і довіряє йому. Відповіді мене задовольнили", - написав він.

Як зазначив Сенцов, Макрон запитав у нього про перебування в тюрмі, але той "не став про це говорити - тепер є речі і важливіші".

"Замість цього я розповів про своє бачення ситуації і конкретніше про 227 наших полонених на Донбасі і 86 в Росії. Більшість з останніх кримські татари, які страждають за свої політичні та релігійні переконання, яких окупанти намагаються представити у вигляді ісламських терористів", - написав колишній в'язень Кремля.

Також режисер подарував французькому лідеру свій тюремний пластиковий кухоль з наклеєним прізвищем.

"Можете її поставити на полицю, а можете викинути у відро для сміття - це не важливо. Важливіше, щоб ви не забували про наших полонених", - сказав Сенцов наостанок Макрону.

Про головні підсумки першої прес-конференції колишніх в'язнів Кремля, в тому числі Сенцова, читайте в матеріалі "Апострофа": Я що, приїхав до ворогів? Про що Сенцов і Кольченко говорили з журналістами в Києві.