RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Співробітникам ЦВК не виплачують зарплати: спливли скандальні подробиці

Центральна виборча комісія (ЦВК) не виплачує заробітну плату своїм співробітникам, такая ситуація триватиме до призначення нового складу комісії.

Про це "Апострофу" повідомили співробітники ЦВК.

"Офіційно повідомили, що зарплата за вересень не буде виплачена до призначення нового голови комісії. Також не виплачують належні компенсації за відпустку, соціальні виплати та премії. Крім того, фактично заморожено всі тендери, спрямовані на забезпечення діяльності комісії, оскільки немає посадової особи, готової підписати договори", - повідомив один зі співробітників ЦВК.

Відповідно до підпункту 13 статті 4 Регламенту Центральної виборчої комісії, голова комісії є розпорядником коштів Державного бюджету України, які виділяються на утримання комісії і її секретаріату, Служби розпорядника Реєстру.

13 вересня Верховна Рада прийняла постанову "Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії". Відповідне рішення підтримав 341 народний депутат.

Згідно з пп. 3 ст. 31/1 закону України про ЦВК, депутатські фракції у Верховній Раді України повинні були внести свої кандидатури президенту не пізніше наступного дня після звільнення попереднього складу, тобто до 14 вересня. На цій підставі президент повинен був протягом трьох днів (до 17 вересня) внести до парламенту подання на призначення нового складу ЦВК. Станом на 1 жовтня Володимир Зеленський не вніс на розгляд Верховної ради подання щодо персонального складу Комісії, тим самим прострочивши внесення кандидатур на два тижні.

"Як тільки пропозиції надійдуть до Верховної Ради, ми обов'язково будемо їх розглядати. Поки такої пропозиції ще немає", - прокоментував спікер ВРУ Дмитро Разумков.

У відповідь на це в "Слузі народу" повідомили "Апострофу", що ймовірність голосування за новий склад ЦВК вже на цьому тижні досить висока.

"Ми всі чекаємо подання президента", - прокоментували у фракції.

Докладніше про нову ЦВК читайте в матеріалі "Апострофа": По стопах старої влади: як у Зеленського перекроїли ЦВК.