RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Як переконували Трампа зустрітися з Зеленським і при чому тут екс-глава ГПУ: заява Волкера

З'явилися нові деталі виступу колишнього спецпредставника Держдепу США по Україні Курта Волкера перед Конгресом США. За його словами, ще в травні 2019 року його говорив колишньому міру Нью-Йорка, який збирався відвідати Україну, що тодішній глава ГПУ Юрій Луценко - ненадійна людина.

Волкер додав, що він спочатку вважав президента України Володимира Зеленського порядною людиною.

Тоді Волкер дізнався, що Джуліані скасував поїздку через те, що навколо Зеленського зібралися нібито вороги США.

"20 травня я відвідав Україну в складі президентської делегації США на інавгурацію нового президента ... Я не пам'ятаю жодного із звинувачень Луценка, висунутих в ході наших зустрічей з українськими чиновниками. Замість цього у нас була дуже продуктивна зустріч з президентом Зеленським", - сказав він.

Волкер додав, що Зеленський його переконав, що він щиро хоче масштабних реформ в Україні і тоді було прийнято рішення шукати зустрічі президентом США Дональдом Трампом.

Колишній представник Держдепу зазначив, що Трамп виглядав скептично і назвав українців "жахливими людьми". По ходу цієї розмови він посилався на розмови з мером Джуліані.

"Президент Трамп мав глибоко негативний погляд на Україну, який корениться в минулому. Було ясно, що він отримує іншу інформацію з інших джерел, включаючи мера Джуліані, яка змушувала його зберігати негативний погляд", - додав він.

Нагадаємо, що стало відомо, хто може стати новим спецпредставником США в Україні.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика Тема: США