RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Зеленського цікаво висловилися про новий закон по Донбасу і амністію бойовиків

Україна не буде узгоджувати новий закон по Донбасу, в який планується включити скандальну "формулу Штайнмаєра", з Російською Федерацією.

Про це заявив в інтерв'ю "Обозревателю" заступник голови фракції "Слуги народу", член аграрного комітету Дмитро Соломчук.

"Це (новий закон про особливий статус Донбасу, - "Апостроф") в першу чергу будуть напрацювання президента і парламенту. У будь-якому випадку, можливо, будуть ідеї після зустрічі в "нормандському форматі". Але не думаю, що закон буде узгоджений з Росією і [президентом Росії Володимиром] Путіним, це міф. Ми незалежна країна", - зазначив він.

Соломчук додав, що вважає, що не можна амністувати людей, які воювали проти української армії на Донбасі. На його думку, після повернення під контроль України нині окупованих територій "бойовики всі швидко втечуть у Росію".

Заступник голови фракції підкреслив, що зараз проекти по "формулі Штайнмаєра" обговорюються на рівні керівництва, але такі новини краще повідомляти, коли буде опрацьована модель.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава Комітету парламенту з міжнародних відносин, депутат з фракції "Слуга народу" Богдан Яременко заявив, що Україна не зможе відмовитися від "формули Штайнмаєра" по Донбасу, попередньо узгодженої на переговорах у Мінську, без "певних наслідків".