RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Процес буде болючим: експерт оцінив шанси України на інтеграцію з ЄС

Шанси інтеграції України в ЄС залежать від її громадян, бо цей процес болючий і можливий тольки за умови проведення реформ.

Про це в інтерв’ю "Апострофу" розповів старший аналітик Вільнюського інституту політичного аналізу Марюс Лаурінавічюс.

"Це залежить від України. Від того, наскільки її громадяни цього хочуть. Тому що це болісний процес. Інтеграція в Євросоюз і НАТО - це ніщо інше, як реформи. Питання у тому, наскільки швидко ви зможете їх провести",- наголосив він.

Також Лаурінавічюс сказав, що якщо Україна стате європейською державою, яка здійснила необхідні реформи, то у ЄС не буде іншого шляху крім об’єднання.

Журналіст під час бесіди провів паралелі між Україною та країнами Балтії, зокрема з Литвою та Естонією. У відповідь аналітик пояснив, що все ж таки шлях України до ЄС буде складнішим.

"Для України це буде важче з двох причин. Перша - ми стартували з кращих позицій, тому що у нас не було такої корупції та олігархізації, яка, на жаль, є в Україні. І друга - Україна просто набагато більше, ніж всі країни Балтії разом узяті. У такому випадку і реформи проводити складніше", - додав він.

Тож, згідно зі словами аналітика, перші кроки України необхідні для того, щоб наблизитися до Європи – це подолання корупції та олігархізації.

Також Лаурінавічюс заявив, що ніколи не пізно і що Україна досі має шанси вступити до ЄС попри звивисту дорогу реформ довжиною у 30 років.

Читайте детальніше у матеріалі "Апострофа": "Формула Штайнмайєра" говорить тільки про дві речі - Марюс Лаурінавичюс.