RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

У Зеленського зробили важливу заяву щодо розведення сил на Донбасі

У Луганській області в районі селища Золоте було відкладено відведення українських військ з передової в рамках раніше досягнутої домовленості, оскільки бойовики не припиняють своїх обстрілів на лінії зіткнення.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на заяву заступника глави Офісу президента України Юрія Костюка.

Він зазначив, що українська сторона спирається в своєму рішення залишити війська на позиціях, на Мінські домовленості, де чітко говориться, що розведення на певній ділянці можливо лише за умови 7-денного періоду "тиші".

"Це питання відкладено, щоб (розведення) відбулося, потрібні певні умови, має бути стійке припинення вогню певну кількість днів, якого не відбулося", - заявив представник Офісу президента.

Він зазначив, що недавно аналогічна ситуація спостерігалася в районі Станиці Луганської.

Костюк запевнив, що на ділянках розведення будуть розміщені українські правоохоронці, які повинні будуть забезпечити порядок і безпеку місцевих жителів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент РФ Володимир Путін звинуватив українську сторону у відмові відводити війська на Донбасі і реалізовувати тим самим Мінські угоди. За його словами, в такій ситуації винен особисто президент України Володимир Зеленський, який нібито не має контролю над армією і добровольцями на лінії розмежування.