RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

САП відкрила справу проти "слуг народу" через підозри про хабарництво

Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала кримінальне провадження стосовно народних депутатів від фракції "Слуга народу".

Як говориться в прес-службі відомства, провадження почали з метою перевірки інформації, яка була викладена в ЗМІ. Йдеться про можливе скоєння корупційного злочину діючими народними депутатами України.

Йдеться про скандал про 11 народних депутатів від "Слуги народу", яким, за інформацією ЗМІ, заплатили по 30 тисяч доларів за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об'єктів нерухомості на засіданні Комітету Верховної Ради.

Провадження розпочато за ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі посадовою особою, яка займає особливе відповідальне становище).

За даними ЗМІ, найближчим часом усіх 11 народних депутатів перевірять на детекторі брехні. Голова фракції СН Давид Арахамія заявив, що з такою вимогою особисто виступив президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що скандал з резонансним голосуванням в комітеті Верховної Ради з питань фінансів і податків, в ході якого група депутатів від "Слуги народу" відмовилася підтримати позицію керівництва партії, отримав продовження.