RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У "слуги народу" Ткаченка знайшли віллу в заповідній зоні Києва: відео

Народного депутата з фракції "Слуга народу" Олександра Ткаченка звинуватили у володінні незадекларованою віллою в заповідній зоні Києва на Трухановому острові: сам нардеп володіння заперечує і заявляє, що орендує будинок.

Про нібито незадекларовану віллу повідомив активіст Ярослав Бондаренко.

Він опублікував на своєму Youtube каналі відповідне відео, в якому показав віллу з повітря. У поясненні до відео зазначається: "У народного депутата від партії "Слуга народу" Олександра Ткаченка незадекларовану віллу знайдено в заповідній зоні Києва. Екс-директор холдингу 1+1, народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Ткаченко проживає на віллі в заповідній зоні Києва на Трухановому острові".

У коментарі виданню "Цензор.НЕТ" Ткаченко заявив, що тільки орендує будинок і займається на Трухановому острові спортом.

"Заява, що будинок належить мені і не задекларований - повна нісенітниця і домисли. Я неодноразово бував на Трухановому острові, займався спортом. Місце чудове, тому в цьому році ми з дружиною зняли на літній період там будинок. Договір оренди підписали на півроку ще в травні", - говорить Ткаченко.

Проте, видання "Судовий репортер" звернулося з письмовою заявою в Національне антикорупційне бюро України щодо звинувачень Ткаченка у внесенні недостовірних даних в електронну декларацію. Журналісти наголошують, що суб'єкт декларування зобов'язаний відзвітувати про всі об'єкти нерухомості, якими він володіє або які орендує.

"Викладена журналістом інформація свідчить про наявність всіх ознак кримінального злочину за ст. 366-1 Кримінального кодексу України, яка встановлює відповідальність за подання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації", - йдеться в заяві.

Як раніше повідомляв "Апостроф", деяких нардепів від "Слуги народу" запідозрили в отриманні хабарів через голосування на засіданні комітету Верховної Ради з питань фінансів і податків.