RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилися підсумки європейських переговорів України і РФ щодо газу

За підсумками тристоронніх переговорів щодо газу в Брюсселі стало відомо, що Україна сподівається підписати новий контракт по транзиту газу з Росією до кінця року.

"Ми сподіваємося, що ми підпишемо цей договір до кінця року і забезпечимо стабільні поставки європейським споживачам", - заявив міністр енергетики і навколишнього середовища України Олексій Оржель за підсумками тристоронніх консультацій щодо газу.

У той же час міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявив, що бачить "готовність партнерів, в тому числі і щодо поставок газу, з 2020 року, безпосередньо".

"Переговори (щодо газу) пройшли позитивно. Чергові консультації відбудуться до кінця листопада. Всі налаштовані на забезпечення надійного транзиту газу з 1 січня 2020 року", - заявив він.

Але не всі підсумки переговорів сприйняли настільки радо. Так, віце-президент Єврокомісії з питань Енергосоюзу Марош Шефчович виявився розчарованим ними.

"Але, на жаль, повинен сказати, що я розчарований сьогоднішнім результатом, і я заявляю про це відкрито", - заявив віце-президент Єврокомісії.

Як повідомляв "Апостроф", Росія має намір домагатися від України укладення короткострокового контракту на транзит газу в Європу після 2019 року в надії завершити будівництво обхідних газопроводів.