RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Помічника Зеленського звинуватили в зв'язках з путінським олігархом

Помічник президента України з міжнародних питань Андрій Єрмак має спільний бізнес з компанією "Сарич", яка пов'язана з російським олігархом Аркадієм Ротенбергом, другом Володимира Путіна і будівельником Кримського моста.

Про це повідомляється в проекті "Watchdogs.Розслідування" на телеканалі "Прямий".

За даними журналістів, Андрій Єрмак володіє компанією "Інтерпромфінанс-безпека". Вона пов'язана з іншою компанією під назвою "Сарич", яка раніше була українською і володіла землею в бухті Ласпі, в Криму. Після окупації компанія "Сарич" була перереєстрована в Росії і змінила власників. Тепер її господарі - люди, наближені до Ротенбернга.

"Пан Ротенберг або яка-небудь інша особа з Росії могли стати власником бізнесу в Україні таким чином. Не зовсім формально - між крапель пройти", - зазначив юрист із земельних питань Єгор Недашковський.

Сам Єрмак через свого прес-секретаря повідомив журналістам, що не мав ніяких зв'язків з компанією "Сарич" ще до окупації Криму.

"Ще задовго до початку війни, я не мав жодних стосунків з ТОВ "Сарич", як і зараз, і не несу ніякої відповідальності за діяльність цієї юридичної особи або її бенефіціарів. Більш того, у мене немає зв'язку з ними, і тому я весь цей час не міг закрити ТОВ "Інтерпромфінанс-безпека", - йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 13 листопада в Києві в ресторані на вулиці Жилянській був помічений помічник президента України Андрій Єрмак в компанії з американським лобістом Браяном Ланзою.