RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Навіть не всі знають, хто такий: в мережі ажіотаж через нові дані по рейтингу Зеленського

На кінець листопада 2019 року рівень позитивного ставлення українців до президента Володимира Зеленського знизився до 52 відсотків.

Про це свідчать дані Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

У вересні цього ж року президента позитивно оцінювали 73% респондентів. Нове опитування проводилося з 22 по 25 листопада, та за його результатами до Зеленського негативно ставляться 19% респондентів, нейтрально 28%, 2% сказали, що не знають такого політика.

Таким чином, кількість громадян, які позитивно ставилися до Зеленського, знизилася на 21 відсоток. Повністю схвалюють дії Зеленського 54% опитаних (у жовтні та на початку листопада цей показник становив 64%), 36% не схвалюють (22% в жовтні і 23% на початку листопада). 11% відмовилися відповідати.

Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для населення у віці 18 років і старше, в неї не були включені анексований Крим і тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 1500 інтерв'ю. Похибка вибірки з вірогідністю 0,95 не перевищує 3%.

Думки користувачів з приводу результатів соціологічних опитувань кардинально розділилися. Багато хто не вірить в те, що рейтинг Зеленського впав. На думку інших - падіння повинно бути набагато більшим. Деякі відзначають, що падіння рейтингу президента закономірне, оскільки люди ніколи не були задоволені владою. Частина користувачів також висловлює впевненість в тому, що рейтинг падатиме й далі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", з початку жовтня частина населення України, яка вважає чинну владу під керівництвом президента Володимира Зеленського кращою за попередню, різко знизилася - з 48 до 43%.