RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Зеленський розповів про газові переговори з Путіним і термін майбутнього контракту

Президент України Володимир Зеленський заявив, що існує велика ймовірність того, що між Україною та Росією буде підписано контракт про транзит газу та з 1 січня 2020 року українці користуватимуться російським газом.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу на телеканалі 1+1 "Право на владу".

"Дуже високий відсоток того що у нас буде підписано контракт про транзит газу. Це важливо не тільки для України, але і для Європи. Ми про це говорили і нормандською четвіркою и тет-атет з президентом РФ. Я бачу що всі зараз налаштовані на те, щоб підписати договір", - заявив Зеленський.

За його словами, наразі повстало запитання про термін дії цього контракту.

"Росія нам спочатку пропонувала 1 рік а ми запропонували 10 років. Потім нам запропонували 3 роки, а ми запропонували компроміс 10 років. Перемовини будуть продовжені. Я впевнений, що ми підпишемо договір про транзит. Це суто економічне питання", - вважає президент.

Він вважає, що це всім вигідно.

"Росії потрібно продавати газ, Європі цей газ потрібний,у нас - труба. В принципі, всім вигідно", - підсумував президент.

Як повідомляв "Апостроф", влада збирається скасувати пільговий тариф на електроенергію для частини побутових споживачів .

Також, НАК "Нафтогаз України" до 1 травня 2020 року заморозив ціни на газ для населення на рівні 5,5 грн за кубометр (без ПДВ і транспортування).