RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зеленський вніс в Раду проект змін до Конституції: що відомо

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону про внесення змін до Конституції, які стосуються децентралізації влади і спрямовані на виконання Мінських угод.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, вносячи зміни до Конституції, які передбачають децентралізацію по всій країні, Київ виконує Мінські угоди. При цьому, на сайті Верховної Ради є інформація про законопроект під номером 2598 "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)". Текст проекту станом на 23:00 13 грудня відсутній.

"У Мінських домовленостях сказано, що Україна погоджується на конституційну реформу, в основі якої лежить децентралізація. Українська сторона зараз віддана домовленостями, які були. І це те, про що сказав Зеленський, що ми все одно йдемо на зміни до Конституції, які передбачають децентралізацію по всій Україні", - заявив Пристайко.

Як раніше повідомляв "Апостроф", до наступної зустрічі "нормандської четвірки", яка запланована на березень 2020 року, Україна розробить план змін в Мінські угоди.