RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Загроза національній безпеці: в Конгресі США затвердили звинувачення на адресу Трампа

16 грудня юридичний комітет Палати представників Конгресу США оприлюднив звіт, в якому обґрунтував звинувачення проти чинного президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на "Фокус".

"Президент Трамп своєю поведінкою продемонстрував, що він залишиться загрозою національній безпеці і Конституції, якщо йому буде дозволено залишитися на посаді", - йдеться у звіті.

Також юридичний комітет затвердив дві статті імпічменту, зловживання владою і перешкоджання розслідуванню Конгресу, згідно з якими президент Трамп звинувачується в тому, що "поставив свої особисті політичні інтереси вище національної безпеки, наших вільних і чесних виборів і нашої системи стримування і противаг".

Слідчі додали, що особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані їздив в Україну, щоб сприяти фіктивному розслідування щодо діяльності політичних конкурентів президента.

Нагадаємо, що комітет у справах юстиції Палати представників США 13 грудня проголосував за дві статті обвинувачення проти президента Дональда Трампа. Президента США підозрюють у зловживанні владою з метою змусити іноземну державу втрутитися в політику США, а також в перешкоджанні Конгресу розслідувати цю подію.