RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Історичний день: як Рада голосувала за зняття недоторканності і правки до Податкового кодексу

У середу, 18 грудня, Верховна Рада України прийняла історичне рішення, остаточно скасувавши недоторканність нардепів. Також парламентарії проголосували за важливі правки до Податкового кодексу.

"Апостроф" стежив за всіма подіями в Раді.

12:50 Верховна Рада підтримала проект постанови №2614 про бюджет парламенту на рік - "за" були 324 народних депутата.

11:58 Верховна Рада України внесла важливі правки в законодавство, які остаточно скасували недоторканність народних депутатів. Документ підтримав 291 парламентар.

Документ вносить зміни в Кримінально-процесуальний кодекс України, в закон України "Про статус народного депутата України" і регламент Верховної Ради України.

10:57 Народні депутати підтримали внесення змін до Податкового кодексу щодо управління в області податкової і митної політики.

10:12 Під стінами Верховної Ради починають збиратися учасники протесту. Вся територія урядового кварталу посилено охороняється поліцією і Нацгвардією.

09:52 "Слуги народу" заблокували трибуну Ради, повідомив в своєму Telegram-каналі нардеп Олексій Гончаренко. У мережі також з'явилися фото.

Крім того, під час засідання депутати планують розглянути законопроект щодо акцизного податку, про регіональне замовлення в вузах і про відстрочку штрафів за порушення строків митного режиму автомобілями на іноземній реєстрації (2-ге читання).

Також сьогодні Рада може проголосувати за ратифікацію угоди з Нідерландами про продовження співпраці в розслідуванні катастрофи літака MH17, з Німеччиною про створення місцевих бюро GIZ GmbH, а також з Європейським інвестбанком про фінансування українських проектів.

Нагадаємо, що 17 грудня було скасовано вечірнє засідання, де народні депутати збиралися приступити до обговорення правок до законопроекту про відкриття ринку землі.