RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал з Бандерою: Україна відповіла на різку заяву Польщі та Ізраїлю

Україна відреагувала на скандальну заяву послів Польщі та Ізраїлю про те, що українцям слід забути про те, хто такий Степан Бандера і засудити його дії.

У відповіді прес-секретаря МЗС України Катерини Зеленко агентству УНН йдеться, що у країн можуть бути різні підходи до історичної пам'яті, але вони повинні зберегти дружні і партнерські відносини.

"Відродження та збереження національної пам'яті українського народу - один із пріоритетних напрямків державної політики України. Кожен народ і кожна держава самостійно визначає і вшановує своїх героїв", - зазначила вона.

За словами дипломата, в світі є діячі та інститути, які зацікавлені в тому, щоб питання вшанування національних героїв і важливих дат були предметом розбрату між українцями та іншими народами.

"Цивілізовані нації повинні виходити з принципу вшанування всіх загиблих, а дискусії в цій сфері повинні тривати на рівні істориків і експертів, а не політиків", - додала вона.

Нагадаємо, що 9 грудня Апеляційний суд Києва дозволив перейменування двох проспектів на честь ватажка УПА Романа Шухевича і глави ОУН (б) Степана Бандери.