RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Про бюджет, валюту і олів'є: з'явився повний запис "плівок" Гончарука

У мережі з'явилася повна версія запису розмови прем'єр-міністра Олексія Гончарука з представниками фінансового блоку уряду і НБУ, в якій вони міркували про бюджет країни і про те, як курс долара вплине на вартість олів'є на новорічному столі.

Запис, яку виклали в YouTube, триває півтори години.

У розмові беруть участь, крім прем'єр-міністра Олексія Гончарука, також міністр фінансів Оксани Маркаровой і двоє заступників голови Нацбанку Катерина Рожкова та Дмитро Сологуб. Український прем'єр під час обговорення бюджету країни, курсу валют і торгового балансу відзначився фразами, якими наводив приклади, ка потрібно пояснювати ситуацію президенту Володимиру Зеленському.


"Дивіться, Володимир Олександрович, ось це сталося з ось цим. Ось це сталося з валютою. Йому потрібно розповісти історії. У нього в голові тоді з'явиться виразна картинка", "Йому треба сказати: Дивись, Вова, що зараз курс менше, значить, що олів'є в наступному році на наступному новорічному столі не буде дорожче, ніж в цьому ", - переконував Олексій Гончарук.

Як повідомляв "Апостроф", перша частина аудіо вже стала причиною скандалу через через те, що на ній чоловік з голосом, схожим на голос Гончарука, каже неоднозначні слова на адресу Володимира Зеленського.

Пізніше з'явилася друга частина плівок Гончарука, в якій учасники зустрічі кажуть, що у них "планів немає", а влада звинуватять в "ухандоківаніі економіки".