RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Призначено нового міністра розвитку громад і територій: що про нього відомо

У вівторок, 4 лютого, Верховна Рада України призначила віце-прем'єр-міністром і міністром розвитку громад і територій Дениса Шмигаля.

"За" були 278 нардепів.

"Спасибі за довіру і честь зайняти таку посаду! Ключові напрямок і пріоритет Мінрегіону вже в цьому році - завершити реформу територіально-адміністративного устрою. Радий приєднатися до команди Олексія Гончарука. Спасибі за довіру президенту і народу України", - сказав перед голосуванням Шмигаль.

Фракція "Голос" заявила, що не братиме участі в голосуванні, проте з новим міністром планує співпрацювати.

Денис Шмигаль народився і навчався у Львові. Зараз йому 44 роки. Закінчив національний університет Львівська політехніка, є кандидатом економічних наук, захистив дисертацію з регіональної економіки та розміщення продуктивних сил.

Проходив стажування за кордоном, зокрема, в Німеччині за програмою підготовки менеджерів, а також за програмою міністерства економіки і енергетики Німеччини.

У 2000-х роках займався бізнесом. У 2009 році став керівником департаменту економіки, інвестицій, промисловості і торгівлі Львівської обласної державної адміністрації. Після 2014 року працював заступником обласного управління Фіскальної служби.

У січні 2018 року Денис Шмигаль став директором найбільшого в регіоні виробника електроенергії - Бурштинської ТЕС.

Згідно з декларацією, в холдингу ДТЕК за 2018 рік Денис Шмигаль заробив 3,5 мільйона гривень. Сім'я тоді тримала готівкою 115 тисяч доларів. Дружина Шмигаль Катерина володіє невеликим бізнесом в сфері послуг у Львові.

Читайте також матеріал "Апострофа" про ротації в Кабміні: Міністри на вихід: кого звільнять після фейкової відставки Гончарука.