RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Рада звільнила міністра розвитку громад і територій: як пройшло голосування

У вівторок, 4 лютого, Верховна Рада України звільнила міністра розвитку громад і територій України Олену Бабак.

Дане рішення підтримали 266 нардепів.

Бабак залишила пост за власним бажанням, натякнувши, що на посаді зіткнулася з жорстким протистоянням і не може реалізувати задумане. У своїй промові перед голосуванням нардепів вона заявила, що її звільненню зрадіє "будівельна мафія", а на її підлеглих здійснювався тиск, і перевіркою цієї інформації вже займаються правоохоронні органи.

Варто відзначити, що Бабак працювала в уряді Олексія Гончарука з кінця серпня 2019 року, коли був сформований новий Кабінет міністрів за результатами перемоги партії "Слуга народу" на позачергових виборах.

У січні вона написала заяву про звільнення. За даними джерел, посаду міністра розвитку громад і територій пророкують голові Івано-Франківської облдержадміністрації Денису Шмигалю. Його називають людиною олігарха Ріната Ахметова.

Раніше він працював заступником генерального директора ПАТ "ДТЕК Західенерго". Також Шмигаль був начальником департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА, потім заступником начальника Головного управління Міністерства доходів і зборів України у Львівській області.

Читайте також матеріал "Апострофа" про ротації в Кабміні: Міністри на вихід: кого звільнять після фейкової відставки Гончарука.