RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Чи може Туреччина стати військовим союзником України в боротьбі проти Кремля: озвучено прогноз

Лідер кримсько-татарського національного руху, народний депутат України Мустафа Джемілєв впевнений, що Туреччина не стане союзником України в боротьбі з агресією Росії.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Військовим союзником, напевно, не буде. Але, з іншого боку, Туреччина поставила нам ударні безпілотники. Петро Порошенко ще весною 2019 року, сказав, що, якби у нас була така техніка в 2014 році, коли Росія на нас напала, ситуація, ймовірно, була б зовсім іншою", - сказав він.

За його словами, Туреччина не збирається визнавати анексію Криму, але в той же час не відмовиться від співпраці з Росією.

"Туреччина весь час підкреслює: ми намагаємося з усіма вибудовувати рівні відносини і не підтримуємо якусь одну сторону, яка воює проти іншої. Мається на увазі, що політика одне, а економіка - інше. Також в Анкарі кажуть, що, звичайно, ні в якому випадку не визнаватимуть окупацію Криму, але в той же час будуть продовжувати економічне співробітництво з Росією", - додав нардеп.

Детальніше про результати візиту президента Туреччини Реджепа Ердогана до Києва читайте в матеріалі "Апострофа": Перемовини по Криму будуть вестися в Стамбулі або Брюсселі - Мустафа Джемілєв.