RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Гончарук зробив несподіваний хід і пішов проти Ради і Зеленського: з'явилася реакція Кабміну

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук звернувся з позовом до Окружного адміністративного суду Києва, в якому він просив заборонити спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову включати до порядку денного позачергового засідання парламенту 4 березня питання про його відставку.

Як йдеться на сайті ОАСК, третьою особою в позові Гончарука виступає президент України Володимир Зеленський.

У своєму позові також просить заборонити Разумкову звільняти будь-кого з членів уряду.

Крім того, Гончарук просить заборонити винесення на голосування порядок денний, в якому міститься питання про відставку прем'єр-міністра і будь-кого з міністрів, заборонити винесення на голосування безпосередньо питання про відставку прем'єра-міністра та інших членів уряду, а також оголошувати результати голосування по цьому питанню.

У свою чергу прес-секретар Гончарука Діана Давітян заявила, що така інформація є фейком, а позов міг подати тезка глави уряду. Не підтвердили інформацію про подачу позову і в прес-службі Кабінету міністрів.

Детальніше про те, хто проходить кастинг на місце Гончарука і у кого найкращі шанси зайняти крісло прем'єр-міністра, читайте в матеріалі "Апострофа": Досвідчений тато замість недбайливого сина: хто стане прем'єр-міністром України замість Гончарука.