RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Призначено нового прем'єр-міністра України: що про нього відомо

У середу, 4 березня, під час позачергового засідання Верховна Рада України призначила новим прем'єр-міністром Дениса Шмигаля.

Дане рішення підтримав 291 нардеп.

Відомо, що Денис Шмигаль народився і навчався у Львові. Зараз йому 44 роки. Він закінчив національний університет Львівська політехніка, є кандидатом економічних наук, захистив дисертацію з регіональної економіки та розміщення продуктивних сил.

Шмигаль проходив стажування за кордоном, зокрема в Німеччині, займався бізнесом. У 2009 році став керівником департаменту економіки, інвестицій, промисловості і торгівлі Львівської обласної державної адміністрації.

Після 2014 року працював заступником обласного управління Фіскальної служби. У січні 2018 року Денис Шмигаль став директором найбільшого в регіоні виробника електроенергії - Бурштинської ТЕС.

1 серпня 2019 року президент Володимир Зеленський призначив його головою Івано-Франківської ОДА. 4 лютого 2020 року Дениса Шмигаль призначили віце-прем'єром.

У декларації Шмигаль зазначив, що в холдингу ДТЕК за 2018 рік заробив 3,5 млн гривень. Сім'я тоді тримала готівкою $ 115 тисяч. Дружина Шмигаля Катерина володіє невеликим бізнесом у сфері послуг у Львові.

Нагадаємо, 3 березня спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що прем'єр Олексій Гончарук написав заяву про відставку. У той же час стало відомо, що Гончарук звернувся до Окружного адмінсуду (ОАСК) і просить заборонити розглядати його відставку до розгляду справи по суті, однак згодом у прес-службі Кабміну цю інформацію назвали фейком.

Відомо також, що під час збору фракції "Слуга народу" 2 березня президент Володимир Зеленський запропонував призначити Дениса Шмигаля прем'єр-міністром.

Детальніше про причини перезавантаження Кабміну читайте в матеріалі "Апострофа": Якби Гончарук став у позу, почалася б війна всіх проти всіх.