RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Що відомо про головного претендента на місце Гончарука: фото і біографія

Віце-прем'єр - міністр громад і територій Денис Шмигаль є головним претендентом на посаду прем'єр-міністра, яку зараз займає Олексій Гончарук.

Раніше джерело "Апострофа" в керівництві "Слуги народу" повідомляло, що Гончарук вже написав заяву про відставку. Пізніше інформацію підтвердив спікер Ради дмитрий Разумков.

Біографія

44-річний Денис Шмигаль народився і навчався у Львові. Закінчив національний університет Львівська політехніка. Кандидат економічних наук, захистив дисертацію з регіональної економіки та розміщення продуктивних сил.

Стажувався і навчався за кордоном, зокрема, в Німеччині - за програмою підготовки менеджерів, а також за програмою німецького міністерства економіки і енергетики.

У 2000-х роках займався бізнесом. У 2009 році став керівником департаменту економіки, інвестицій, промисловості і торгівлі Львівської обласної державної адміністрації. Після 2014 року працював заступником обласного управління Фіскальної служби.

У січні 2018 року став директором найбільшого в регіоні виробника електроенергії - Бурштинської ТЕС.

1 серпня 2019 року президент Володимир Зеленський призначив його головою Івано-Франківської ОДА. 4 лютого 2020 року Шмигаля призначили віце-прем'єром.

Декларація про доходи

Згідно з декларацією, в холдингу ДТЕК за 2018 рік Денис Шмигаль заробив 3,5 мільйони гривень. Сім'я тоді тримала готівкою $115 тисяч.

Дружина Шмигаля Катерина володіє невеликим бізнесом в сфері послуг у Львові. На неї оформлений житловий будинок на 215 квадратних метрів, кілька земельних ділянок і нежитлова будівля площею понад 400 квадратних метрів. Катерина також має Land Rover 2016 випуску вартістю майже 832 000 гривен. У 2018 року дружина Шмигаля задекларувала 200 000 доходу від відчуження рухомого майна.