RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Про що Зеленський заявив в Раді: головні тези

Президент Володимир Зеленський виступив на позачерговому засіданні Верховної Ради, на якому плануються розгляд кадрових змін в складі Кабінету міністрів.

Зеленський відзначив досягнення уряду, однак після цього жорстко розкритикував його провали та загальний стан справ в Україні.

"Будь-яка влада робить крок у прірву, коли втрачає три головні речі: пам'ять, слух і зір. Тобто коли влада забуває свої обіцянки і не бачить необхідності в змінах. Це не про нас", - зазначив він.

За словами Зеленського, досягнення Кабміну Олексія Гончарука - низька інфляція, перемога над гральним бізнесом і нелегальними АЗС, немає топ-корупції.

"Але цього мало. Не красти - цього мало. Нові обличчя - цього мало. Потрібні нові мізки і нові серця", - підкреслив він.

Також Зеленський звернувся до правоохоронців і закликав їх до активних дій по боротьбі з корупцією.

"Хочу зробити силовикам два подарунки. Перший - календар. Нехай зрозуміють, що вже весна. Другий - кримінальний кодекс", - заявив президент.

"Ми обіцяли українцям перемогу над корупцією. Зараз, поки що, навіть не нічия", - додав він.

Нагадаємо, під час зборів фракції "Слуга народу" 2 березня президент Володимир Зеленський запропонував призначити Дениса Шмигаля новим прем'єр-міністром.

Детальніше про причини перезавантаження Кабміну читайте в матеріалі "Апострофа": Якби Гончарук став в позу, почалася б війна всіх проти всіх.