RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Єрмак провів брифінг по трьом важливим питанням: відео та головні тези

31 березня голова Офісу президента України Андрій Єрмак провів брифінг в Києві, під час якого відповів на запитання журналістів. Зокрема, він торкнувся теми коронавірусу, переговорів в нормандському форматі і скандалу з так званими "плівками Єрмака".

Коронавірус в Україні

За словами Єрмака, щодня Україна отримує всі необхідні засоби, експрес-тести і медичні маски.

Він підкреслив, що країна повинна забезпечити готовність інфраструктури, щоб в Україні можна було "оперативно перевірити, встановити діагноз, і якщо це коронавірус - дати необхідну допомогу".

"Тисячі громадян повернулися з країн де зараз спалахи коронавіруу. Для влади важливим є питання обсервації цих людей", - зазначив він.

Переговори в нормандському форматі

За словами глави ОПУ, в даний момент головною умовою для проведення наступного саміту в нормандському форматі є виконання всіх паризьких домовленостей. В першу чергу, має бути припинення вогню.

"Україна завжди робила все, щоб виконати Мінські угоди, але не все залежить від нас. На жаль, інша сторона не дотримується тих зобов'язань, які досягнуті в Парижі. У першу чергу, це припинення вогню", - сказав він.

Також Єрмак додав, що в ТКГ тривають консультаціі зі створення Консультативної ради. Він підкреслив, що члени так званих "ДНР" і "ЛНР" "ніколи не стануть повноправними учасниками ТКГ".

Скандал з "плівками Єрмака"

Глава ОПУ підтвердив інформацію про те, що вже звернувся в ДБР, ГПУ і САП за фактом публікації матеріалів, в яких його брат нібито продає посади.

"Ці органи проведуть розслідування всіх фактів, пов'язаних з плівками. Я гарантую, що сьогодні влада на це впливати не буде", - сказав він.

За словами Єрмака, депутат Гео Лерос, який опублікував ці матеріали, "є інструментом, за допомогою якого сьогодні борються з українською владою".

"Я зупинив спроби цього чоловіка, який є членом "Слуги народу", шляхом обману призначити на посаду заммініста в одному з міністерств людину з минулої влади", - сказав він.

Раніше Лерос заявив, що скандальні "плівки Єрмака" йому передали безкоштовно поштою.