RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Верховна Рада ухвалила закон про ринок землі

Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила законопроект №2178-10 про ринок землі.

Як повідомляє "Апостроф", голосування за законопроект відбулося майже о першій годині ночі 31 березня. Півдня депутати розглядали правки і в 00:45 відбулося власне голосування за ринок землі.

За законопроект проголосували 259 народних депутатів. Зокрема, законопроект підтримали 206 депутатів "Слуги народу", 23 депутати "Європейської солідарності", 13 депутатів "Голосу", 12 депутатів "Довіри" та 5 позафракційних нардепів.

Проти голосували 12 нардепів "Батьківщини", які були присутні на засіданні, 4 позафракційних депутати, по два нардепи від "Слуги народу" (Воронько і Яцик), "Опозиційної платформи За життя" і депутатської групи "За майбутнє" і по одному нардепу від "Європейської солідарності" та групи "Довіра".

Згідно з документом, мораторій на продаж сільськогосподарських земель буде знято 1 липня 2021 року.

Зазначимо, що частина нардепів - з ОПЗЖ і "Батьківщини" - заявила, що під час голосування за правки, та й сам закон, було допущено порушення регламенту. Відповідно, народні обранці будуть доводити неконституційність закону в Конституційному суді.

Детальніше про законопроект читайте в матеріалі "Апострофа": Коли запустять ринок землі і хто її може купити: що потрібно знати про гучне рішення Ради.