RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Справу злили: в скандалі з "плівками Єрмака" стався несподіваний поворот

Народний депутат України від "Слуги народу" Гео Лерос заявив, що скандальні "плівки Єрмака" , на яких брат глави ОП Андрій Єрмак нібито торгує посадами, "успішно злили".

Про це в Facebook написав народний депутат України від "Слуги народу" Гео Лерос, який і оприлюднив плівки раніше.

"Я нас всіх вітаю, справу по плівкам Єрмака успішно злили! Тепер замість НАБУ розслідування буде проводити Національна Поліція України, а Денис Єрмак відразу виявився потерпілим, а не організатором схеми розпродажі посад", - пише він.

Цю інформацію підтвердили і роз'яснили юристи на Facebook-сторінці "Міллер, юридична компанія".

Відзначається, що 17 квітня Спеціалізована антикорупційна прокуратура прийняла рішення про передачу справи за підслідністю в ДСУ Національної поліції, після зміни кримінально-правової кваліфікації з ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом) на ст. 190 КК України (шахрайство).

"Раніше існувало кримінальне провадження, яке було зареєстровано САП на підставі заяви народного депутата Гео Лероса, який кваліфікувався за ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом). Суть зловживання впливом в тому, що особі дають гроші за те, що вона вплине на прийняття рішень кимось іншим. А суть шахрайства в тому, що особа, зловживаючи довірою, виманює гроші, просто для власного збагачення ", - пояснили юристи.

Відзначається, що шахрайство, на відміну від зловживання впливом, не відноситься до корупційних злочинів, тому справа більше не знаходиться в підслідності НАБУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше брат Єрмака цікаво відповів на гучні звинувачення в корупції.

Також спливли прізвища фігурантів, причетних до скандалу з гучними звинуваченнями проти Єрмака.