RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зеленський підписав закон про ринок землі в Україні: що це значить

У вівторок, 28 квітня, президент Володимир Зеленський підписав законопроект №2178-10 про ринок землі.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Це історичний момент для всіх українців і для мене особисто. Україна чекала цей закон з часу здобуття незалежності. Це була нелегка боротьба. Але ми знали, що робимо це для українців", - прокоментував підписання законопроекту Володимир Зеленський.

Законопроект №2178-10 має офіційну назву "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обороту земель сільськогосподарського призначення". Він створює умови для старту в Україні ринкового обороту сільськогосподарських земель.

Відповідно до закону, дата початку його дії - 1 липня 2021 року. При цьому перші два роки землю зможуть купувати тільки фізичні особи-громадяни України і не більше 100 гектарів в одні руки. Наступні два роки землю зможуть купувати юридичні особи, також тільки українські, не більше 10 тисяч гектарів в одні руки. Іноземцям землю зможуть продавати тільки після референдуму. Землі сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності продаватися не будуть.

Детальніше про законопроект читайте в матеріалі "Апострофа": Коли запустять ринок землі і хто її може купити: що потрібно знати про гучне рішення Ради.