RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Може дійти до суду: в Україні зробили важливу заяву про збитий літак МАУ

Україна може звернутися з позовом до Міжнародного суду ООН проти Ірану у випадку, якщо переговори щодо неупередженого розслідування катастрофи українського літака Boeing під Тегераном та щодо компенсацій зайдуть у глухий кут.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Трек, про який я ще не згадав - це переговори щодо об'єктивного неупередженого розслідування, щодо гарантій неповторення інцидентів в майбутньому та про компенсації сім'ям постраждалих, авіакомпанії і державі Україна. Якщо переговори зайдуть в глухий кут, то ми будемо змушені звертатися до міжнародних арбітражів, зокрема, в Міжнародний суд ООН ", - сказав він.

Єнін додав, що в Міжнародний суд Україна може звернутися спільно з державами, громадяни яких перебували на борту збитого іранськими військовими українського літака Boeing.

"Мова йде не тільки про Україну, а про єдиний фронт держав: Канади, Великобританії, Швеції, Афганістану та України", - сказав заступник міністра закордонних справ.

Літак Boeing-737 української авіакомпанії МАУ зазнав катастрофи вранці 8 січня 2020 року недалеко від Тегерана. Піднявшись на висоту 2400 метрів, машина впала на землю. Всі 176 осіб, що знаходилися на її борту, в тому числі 11 українців - загинули.

11 січня Іран офіційно визнав, що помилково збив український літак.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Іран обіцяв передати Україні "чорні ящики" збитого українського Boeing-737.