RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Суд у справі MH17: коли чекати вироків для винних

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що вироків для винних у катастрофі літака Boeing MH17 можна чекати не раніше, ніж через кілька років.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Вироків слід чекати мінімум через кілька років. Такі процеси не відбуваються швидко. До того ж, швидкість не повинна зашкодити якості. Оскільки ми прекрасно розуміємо всі ризики подальшого оскарження відповідних рішень в Європейському суді з прав людини, нам потрібна якість", - зазначив він .

За словами Єніна, мета України - притягнути Росію та її вище керівництво до відповідальності за порушення міжнародного права, анексію Криму, військове вторгнення на Донбасі та за причетність до катастрофи Boeing MH17.

Заступник міністра підкреслив, що важливим є невідворотність покарання для винних.

"Не менш важливим є фактор невідворотності. Саме на це здійснюється ставка. Ми бачимо, що поступово кільце навколо Росії стискається", - сказав він.

Малайзійський Boeing, що виконував рейс МН17, був збитий влітку 2014 роки над окупованою Росією частиною українського Донбасу з "Бука", доставленого російськими військовими на Донбас з території РФ.

Як повідомляв "Апостроф", в березні нинішнього року бойовики ДНР "заарештували" ключового фігуранта справи про катастрофу Boeing MH17.