RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Порошенка викликають на допит в ДБР: названо дату та гучну причину

Державне бюро розслідувань знову викликало на допит п'ятого президента Петра Порошенка у справі так званих "плівок Деркача".

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Порошенка викликали 10 червня в якості свідка у справі про розмову з екс-віце-президентом США Джозефом Байденом.

"Відповідно до статей 133, 135-139, 224 Кримінально-процесуального кодексу України Порошенко П.О. викликається на 11:00 10 червня в Державне бюро розслідувань для допиту в якості свідка в кримінальному провадженні, в ході якого розслідуються обставини законності зняття інформації під час проведення міжнародних переговорів за участю президента України та посадових осіб іноземних держав", - зазначається в повідомленні.

Порошенко зобов'язали з'явитися за адресою: Київ, вул. Симона Петлюри, 15.

"Явка обов'язкова", - йдеться в повідомленні.

ДБР 25 травня відкрило справу через прослуховування розмови Петра Порошенка з екс-віце-президентом США Джо Байденом. Це сталося після того, як 19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіозаписи, які, за його словами, можуть свідчити про вплив Байдена на Порошенка.

У Порошенка записи назвали спробою вплинути на відносини США і України.

Як повідомляв "Апостроф", Офіс генпрокурора відкрив проти Порошенка справу через "плівки Деркача" за частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) і частиною 1 статті 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу.