RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Тарган" проти пенсіонерки: як Лукашенко створює фейки проти своїх супротивників, відео

У Білорусі 81-річна пенсіонерка назвала диктатором президента країни Олександра Лукашенка, після чого жінкою зайнявся КДБ Білорусі.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Радіо свобода".

Пенсіонерка Галина Андрейчик - ветеран праці, доцент, кандидат економічних наук, викладала економічну теорію в університетах Гродно.

У перший раз вона потрапила в ефір білоруського телебачення після того, як прийшла на зустріч з блогером Тіхановском - назвала його синочком, висловила своє ставлення до подій в країні, сказала, що влада країни повинна відповісти за свої дії. Вдруге, у вечірньому ефірі, показали її будинок та розповіли, яке майно має пенсіонерка та її "офіційно безробітні діти".

Лукашенко в своєму виступі теж звернув увагу на пенсіонерку і заявив, що вона "кричала, кричала", а сама живе "в палаці".

КДБ Білорусі зібрав досьє на пенсіонерку та з'ясував, що її сім'я має великий котедж.

Пенсіонерка розповіла журналістам, що котедж сім'я будувала на протязі 38 років своїми руками. Грошима допомогли родичі з Австралії, які емігрували туди після війни.

Молодший син Дмитро дуже здивований такою увагою до його матері та їх сім'ї. Він зізнається, що боїться провокацій, переживає за свого 10-річного сина. Дмитро показав журналістам недобудовану будівлю котеджу, без внутрішнього оздоблення.

Пенсіонерка Андрейчик заявила, що Лукашенко рано чи пізно постане перед судом та буде просити про прощення.

Зараз в Білорусі активізується громадський рух "Стоп-тарган", учасники якого домагаються зміщення Олександра Лукашенка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Білорусі силовики провели обшуки в головному офісі Белгазпромбанка, екс-глава якого Віктор Бабарика намір балотуватися в президенти країни і може стати конкурентом Олександра Лукашенка.