RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Зеленський зробив несподівану заяву щодо штрафу за порушення карантину в Хмельницькому

Президент Володимир Зеленський на початку червня відвідав Хмельницький, де він порушив карантин. Незважаючи на рішення суду, який звільнив главу країни від штрафу, він пообіцяв заплатити еквівалентну суму.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Володимира Зеленського.

Нагадаємо, хмельницький міськрайонний суд визнав чиновників винними в порушенні карантину, проте Володимира Зеленського звільнили від відповідальності . При цьому глава Офісу президента Андрій Єрмак, перший заступник Офісу президента Сергій Трофимов і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повинні протягом 10 днів заплатити штраф за порушення в розмірі 17 тисяч гривень. Також оштрафували і власника кафе "Лямур", в якому відпочивали чиновники.

Як сказано в повідомленні Зеленського, безвідносно рішення, яке прийме суд, президент заплатить суму, рівнозначну суму штрафу за порушення карантину.

"Як громадянин України відчуваю свою відповідальність за порушення карантину в Хмельницькому. Добровільно оплачу на рахунок закладу харчування суму, яка співвідноситься з сумою штрафу. У той же час у разі винесення судом рішення про притягнення мене до адміністративної відповідальності виконаю його, як це передбачено законом України ", - зазначив Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, коментуючи ситуацію з порушенням карантину Зеленським в Хмельницькому, в МВС запевнили, що поліції не вперше штрафувати президента і в разі порушення карантинних норм Володимир Зеленський заплатить штраф.