RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

​Зеленський - особливий: суд ухвалив рішення щодо топ-порушників карантину в Хмельницькому

Хмельницький міськрайонний суд визнав чиновників винними в порушенні карантину, проте президента Володимира Зеленського звільнили від відповідальності.

Про це повідомляє "Главком".

19 червня суд постановив, що глава Офісу президента Андрій Єрмак, перший заступник Офісу президента Сергій Трофимов і головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повинні протягом 10 днів заплатити штраф за порушення у розмірі 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, що всі вони пили каву в кафе 3 червня, хоча згідно з нормами карантину заклади мали відкритися для відвідувачів лише 5 червня.

Тому також штраф виписали і власнику кафе "Лямур", в якому відпочивали чиновники.

Також "Главком" пише, що також розглядалася в суді справа про притягнення Зеленського до адміністративної відповідальності за порушення правил дотримання карантину під час поїздки до Хмельницького. Суддя Андрій Місінкевич зупинив адмінстративне провадження за статтею 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину) і прийняв рішення звернутися до голови Верховного Суду з проханням скликати пленум суддів Верховного суду для розгляду питання про звернення до Конституційного суду за офіційним тлумаченням ч.1 ст. 105 Конституції, згідно з якою Президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів України має намір внести пропозицію до Верховної Ради про посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму в приміщеннях і громадському транспорті.