RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Зрадники на службі у Росії: ДБР оголосило підозру Януковичу та його соратникам

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в держзраді екс-президенту України Віктору Януковичу та двом колишнім міністрам оборони України - Дмитру Саламатіну і Павлу Лебедєву.

Як повідомляє "Апостроф", про це йдеться на Facebook-сторінці ДБР.

"Вони підозрюються в скоєнні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК)", - наголошується в повідомленні.

В ході досудового розслідування було встановлено, що Янукович, Саламатін та Лебедєв в період з 2012 по 2014 роки вчинили дії, спрямовані на підрив суверенітету, територіальної цілісності України, сприяли підриву її обороноздатності, надавали Росії та її представникам допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

"Підозрювані в період з 2012 по 2014 роки здійснювали цілеспрямоване зниження обороноздатності України за допомогою так званого реформування Збройних сил, яке полягало в скороченні чисельності, розформуванні окремих військових з'єднань, військових частин та підрозділів, зміні їх місця дислокації. Такі дії відбувалися на території Автономної Республіки Крим, що в подальшому призвело до анексії півострова", - йдеться в повідомленні.

У разі доведення провини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Апостроф", в середині червня цього року стало відомо про те, що суд прийняв скандальне рішення по конфіскації 1,5 млрд доларів коштів Януковича.

Йдеться про спецконфіскацію 1,5 млрд доларів у компаній, пов'язаних з екс-президентом.