RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Європі колишній депутат Верховної Ради отримав тюремний термін: подробиці

У п'ятницю, 26 червня, Федеральний кримінальний суд Швейцарії виніс вирок колишньому народному депутату України Миколі Мартиненку, якого обвинувачували у відмиванні близько 2,8 мільйона євро через швейцарську фінансову систему. Мартиненка засудили до 28 місяців ув’язнення. Також суд визнав винним ще одного громадянина України Павла Скаленка, який разом із колишнім депутатом фігурує і в українському кримінальному провадженні НАБУ та САП.

Як передає "Апостроф", про це повідомляють журналісти програми "Схеми" (проєкт Радіо Свобода та UA:Перший) із посиланням на три джерела, обізнані в процесі.

Миколу Мартиненка суд засудив до 28 місяців ув’язнення, 12 з яких – "безумовного відбування". Павлу Скаленку – 24 місяці ув’язнення.

Засідання кримінальної палати Федерального кримінального суду відбулося 26 червня о 14:00 за місцевим часом у місті Беллінцона. Миколу Мартиненка та Павла Скаленка підозрювали у тому, що вони відкривали в швейцарських банках рахунки, з яких купували нерухоме майно та активи у Швейцарії та інших країнах, відмиваючи таким чином кошти, отримані незаконним шляхом в Україні та Чехії.

Сам Мартиненко своєї провини за цими звинуваченнями не визнавав.

Справа у Швейцарії пов’язана із українською справою щодо колишнього народного депутата та його спільників, яку вели НАБУ й САП і яка нині розглядається у Вищому антикорупційному суді.

Як повідомляв "Апостроф", раніше адвокат Миколи Мартиненка адвокат Петро Бойко заявляв, що матеріали з Швейцарії, які є основним доказом НАБУ, показали безпідставність звинувачень проти Миколи Мартиненка.