RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Країна починається з поваги прав: Зеленський привітав українців з Днем Конституції

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Днем Конституції.

Як повідомляє "Апостроф", відповідне відео розміщено на Facebook-сторінці голови держави.

Вітання президент записав на березі моря в Херсонській області.

"Думаю, саме сьогодні кожен з нас повинен чесно відповісти собі на просте, але важливе питання. А що для мене Конституція? Просто книга, яку читав так давно, що вже й не пам'ятаю? Права, якими хочу користуватися, і обов'язки, які вважав за краще б не виконувати? Те, що постійно хочуть змінити політики? Або міцний правовий фундамент, на якому тримається держава?" - сказав Зеленський.

За його словами, коли кожен українець зрозуміє, що найкраща країна - саме та, де він народився, тоді кожен усіма своїми справами та словами берегтиме її.

"Що для мене берегти Україну? Відповідь проста - це берегти кожного українця. І саме конституційні права громадянина є підказкою, як це робити. Ми повинні навчитися поважати права один одного. Розуміти, що коло твоїх прав не може зазіхати на права іншої людини. Поважати закон, а не змагатися в кмітливості, як можна його обійти. Давайте пам'ятати про це кожен раз, коли ми заходимо в метро без маски, включаємо вночі музику, підпалюємо траву, рубаємо власний ліс або їдемо перевантаженою фурою", - сказав президент.

Він запропонував українцям пообіцяти собі, що наступному поколінню буде передана нова країна.

"Країна не агресії та ненависті, а взаємної поваги, свободи та рівності. Давайте бути громадянами кожен день, а не тільки 28 червня. Берегти себе. Берегти людей навколо нас. Берегти України. З Днем Конституції!" - сказав голова держави.

Як повідомляв "Апостроф", 28 червня в Україні відзначається День Конституції. Саме в цей день у 1996 році Верховна Рада прийняла Основний закон країни.