RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Повне відео інтерв'ю Лукашенка: про війни, коронавірус і багато іншого

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в програмі "В гостях у Дмитра Гордона" розповів про свої стосунки з українськими президентами, анексію Криму і вибори президента в Білорусі, а також про те, як він переніс коронавірус.

Відео опубліковано в Youtube-каналі "У гостях у Гордона"

Олександр Лукашенко розповів, що він мав дуже добрі стосунки з усіма президентами України, а Володимира Зеленського вважає "хорошим".

За словами президента Білорусі, чинний президент України смішить його при зустрічах.

"Таке ляпне, в хорошому сенсі цього слова, що можна померти від сміху", - розповів Лукашенко про спілкування із Зеленським.

Також президент Білорусі заявив, що навіть з Ющенком, якого вважає своїм "антиподом", зумів домовитися, а Януковича під час подій на Майдані прихистив би, якби той до нього звернувся з таким проханням.

Сам Майдан Лукашенко називає "державним переворотом".

Також він вважає, що Крим здало керівництво України і для цього був сприятливий грунт.

"Україна безладно і безглуздо поставилася до Криму", - заявив Лукашенко.

Що стосується майбутніх виборів президента Білорусі, то Лукашенко заявив, що готовий до дебатів "завжди з усіма", але з Тіхановською (головний опонент Лукашенка на виборах - "Апостроф") йому "дебатувати" нема про що.

На питання про те, хто стане наступним президентом Білорусі, Лукашенко заявив: "Я, звичайно, можу сказати, але навіщо?".

Коментуючи затримання в країні бойовиків російської ПВК Вагнера, Лукашенко заявив, що не видасть затриманих росіян, поки Україна не доведе їхню провину.

Також Лукашенко розкрив деталі зараження коронавірусом.

"Коронавірус мені підкинули. Ми зараз це розслідуємо", - заявив глава Білорусі, додавши, що не міг заразити Путіна на параді в Москві.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив в свою країну генеральних прокурорів Росії і України. Вони повинні взяти участь в розгляді в ситуації із затриманими бойовиками ПВК "Вагнера".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: