RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Росія нарахувала "200 натренованих українських екстремістів" в Білорусі: черговий перл Лаврова

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія має дані про те, що масовими протестами в Білорусі керували з України.

Як передає "Апостроф", про це пише "РИА Новости".

За словами Лаврова, до масових протестів в Білорусі причетні учасники українських організацій "Тризуб Степана Бандери", "С14", "Національний корпус" і "Правий сектор".

"Всі ці структури активно займаються провокуванням радикальних дій в Мінську та інших містах Білорусі. Є дані приблизно про 200 екстремістів, яких підготували в Україні для дестабілізації в Білорусі, спецслужби повинні ними зайнятися", - заявив Лавров.

Глава МЗС країни-агресора зазначив, що особи, які дестабілізують ситуацію в Білорусі, планують здійснення екстремістських провокацій і провокують правоохоронців, і Росія буде реагувати на подібні події в Білорусі.

"Ми будемо категорично припиняти подібного роду спроби, тим більш, спроби використовувати багатосторонні структури, в яких Росія і Білорусь беруть участь, щоб такими провокаціями займатися", - наголосив Лавров.

Як повідомляв "Апостроф", Володимир Путін, президент РФ, на прохання Олександра Лукашенкосформував резерв із співробітників правоохоронних органів, які "при необхідності" допоможуть Мінську.