RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Посли G7 виступили з важливою заявою через можливу відставку Абромавічуса

Посли країн Великої сімки виступили із заявою щодо можливого звільнення з посади глави "Укроборонпрому" Айвараса Абромавичуса, про яке стало відомо напередодні.

Як передає "Апостроф", про це йдеться в заяві, опублікованій в Twitter увечері 9 вересня.

В G7 наголосили, що нове керівництво держконцерну "Укроборонпром" має стояти на засадах прозорості і належного управління.

"Реформа "Укроборонпрому", яку підтримують країни G7, є фундаментальною для економічного майбутнього України. Саме тому Україна взяла зобов’язання реформувати "Укроборонпром" згідно з принципами Організації економічного співробітництва та розвитку. Тільки керівництво, прихильне до прозорості та належного управління, може забезпечити успіх "Укроборонпрому"", — йдеться в заяві.

Як відомо, екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус очолив "Укроборонпром" в серпня 2019 року.

Серед кандидатів на посаду гендиректора "Укроборонпрому" називають екс-нардепа Сергія Тихонова та заступника Абромавичуса Михайла Морозова.

Нагадаємо, раніше заступник секретаря РНБО і генерал ЗСУ Сергій Кривонос в інтерв'ю Роксані Руно в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" на "Апостроф TV" заявив, що його повноваження в РНБО сильно урізали, а також не дають зустрітися з президентом Володимиром Зеленським.