RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ми починаємо дипломатичну війну: в мережі показали відео огляду авто посла України в Білорусі

Білоруські прикордонники 5 вересня провели обшук автомобіля українського посла Ігоря Кизима, коли той повертався у Мінськ після консультацій у Києві. В мережі з'явилося відео обшуку.

Як передає "Апостроф", відео опублікував Державний прикордонний комітет Білорусі, передає TYT.BY.новости.

На пункті пропуску білоруський прикордонник звернувся до українського посла з роз'ясненням, що він здійснює функцію прикордонного контролю і повинен провести огляд автомобіля. У відповідь Кизим роз'яснив положення Віденської конвенції.

"Огляд особистого багажу дипломатів при перетині кордону до країни перебування, де я працюю, не дозволяється, якщо у вас немає вагомих причин", - зазначив посол.

У відповідь прикордонник заявив, що особисті речі посла оглядати не будуть, а він лише пропонує відкрити багажник автомобіля.

"Вам будуть дзвонити дуже багато людей. Ви робите свою роботу дуже правильно, я думаю. Проблема не в мені, я вам відкрию багажник, немає питань. Ви шукайте людей або щось інше? Але цим самим ви зараз робите дуже поганий крок. Я буду писати завтра ноту, я з понеділка буду на роботі... Ваш посол, коли буде їхати сюди ... Ми починаємо дипломатичну війну, ви хочете цього?", - запитав Кизим.

Після огляду багажника прикордонник повернув послу паспорт і той залишив пункт пропуску.

Як повідомляв "Апостроф", міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав маячнею заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що до акцій протесту в Білорусі нібито причетні учасники українських організацій "Тризуб Степана Бандери", "С14", "Національний корпус" і "Правий сектор".