RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Офіс генпрокурора просить арешт для Юрченка з альтернативою застави: названо суму

В Офісі генпрокурора заявили, що будуть просити Вищий антикорупційний суд обрати для підозрюваного в отриманні хабара депутата Верховної Ради Олександра Юрченка запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави 5-10 млн гривень.

Про це повідомляють Українські Новини з посиланням на власні джерела в Офісі генпрокурора.

У четвер, 17 вересня, Генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала клопотання про арешт депутата Верховної Ради Олександра Юрченка, якого підозрюють у хабарництві. Клопотання передбачає можливість внесення грошової застави як альтернативний запобіжний захід.

"Застава від 5 до 10 млн гривень і арешт", - повідомило джерело в ОГП.

Наразі клопотання ще не внесено до суду.

Як повідомляв "Апостроф", прокурори САП і детективи НАБУ встановили, що помічник депутата від "Слуги народу" Іван Фіщенко отримав в середині серпня за своє посередництво 13 тисяч доларів. Їх заплатили за внесення пропозицій до законопроекту, що стосується переробки твердих побутових відходів, а також для підбурювання інших депутатів, членів Комітету взяти 200 тисячі доларів за підтримку зазначених поправок.

Додамо, що президент Володимир Зеленський зробив заяву з приводу фактів корупції в партії "Стуга народу" і зажадав від правоохоронних органів конкретних справ щодо покарання корупціонерів.