RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Європарламенті заявили про загрозу для безвізу України з ЄС

В Європарламенті заявили, що намагання України призначити нового керівника САП можуть коштувати країні безвізового режиму з ЄС і надання чергового траншу фінансової допомоги від Євросоюзу.

Про це написала у Twitter депутат Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель.

"Поки міжнародне співтовариство зайняте Білоруссю, уряд України поспіхом штовхає кандидатів, яким бракує досвіду та доброчесності, для обрання керівником САП. Уряд ставить під загрозу безвіз з ЄС і подальший транш у розмірі 1,5 млрд. євро допомоги", - заявила Крамон-Таубадель.

Як відомо, Верховна Рада України затвердила представників у конкурсну комісію з обрання глави САП. До складу комісії, яка проведе конкурс на зайняття адміністративних посад в САП, повинні увійти 11 осіб, сім з яких призначає Рада, чотирьох - рада прокурорів.

Як повідомляв "Апостроф", 21 серпня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький подав у відставку.

Додамо, що 16 вересня Конституційний суд визнав такими, що не відповідають Конституції, низку положень про Національне антикорупційне бюро. Зокрема визнано незаконним призначення президентом директора НАБУ та членів конкурсної комісії на цю посаду. Цим рішенням Артем Ситник фактично втратив легітимність як керівник бюро.